Nieuws

slordig puntverlies

We hebben dit seizoen niet altijd terecht 1 of 3 punten gepakt. Maar gisteravond waren we 85 minuten heer en meester tegen Everton. Een slippertje van De Gea (niet de eerste dit seizoen) en onoplettendheid zorgden binnen vier minuten dat Everton na rust van 2-0 tot 2-2 kon komen. Uiteindelijk maakt Tuanzebe (ook niet voor het eerst) een onnodige overtreding in de 95e minuut waarna onze skipper McGuire (ook niet voor het eerst) buitenspel opheft en zorgt voor twee onnodige verliespunten.

Zonde...zo krijgt City de titel in de schoot geworden. We zijn ook nog geen echte kampioenskandidaat in mijn ogen, maar een potentieel kampioensteam krijgt wel steeds meer vorm!

Man Utd - Everton 3-3

Hoe snel kan het veranderen...

Mijn laatste nieuwsbericht ging over de historische thuisnederlaag tegen de Spurs. Hoe anders is de situatie aan het eind van 2021! United staat op slechts 2 punten van de eeuwige rivaal uit Liverpool. Sommige zeges zijn met het nodige geluk tot stand gekomen en het voetbal is niet altijd geweldig. Maar af en toe laat United flitsend aanvalsspel zien. Bruno Fernandes en Marcus Rashford zijn de beste spelers in het seizoen tot nu toe. Maar Ban Wissaka (verdedigend althans), Fred en zeker Scott McTominay maken ook een goede indruk. Martial en Paul Pogba vallen mij enorm tegen...maar stel je voor dat die ook nog in vorm raken én dat we wat minder makkelijk tegengoals gaan krijgen...Dan wil ik het nog wel eens zien aan het eind van het seizoen.

Als de Premier League niet opgeschort wordt ivm de recente corona uitbraken, dan zijn alle ogen gericht op zondag 17 januari: Liverpool - United!

UNITED - SPURS 1-6

Zondag kreeg United een pak slaag van Tottenham. Ondanks een 1-0 voorsprong (strafschop na 30 seconden) verloor United voor het eerst sinds 2011 (tegen City) met dergelijke cijfers. Ondanks een rode kaart voor Martial (Lamela van Spurs had ook rood moeten krijgen) was het een wanvertoning van United. Defensief zo lek als een mandje, geen passie, geen strijd, helemaal niets. United onwaardig. Hopelijk zorgt Woodward nog voor wat vuurwerk op de transfermarkt, maar in de geruchten gaat het vooral om buitenspelers en spitsen...Er zal iets moeten gebeuren anders wordt het een lang en vervelend seizoen!

Uitslag 1-6

eerste aankoop: donny van de beek

Donny van de Beek is de eerste aankoop van deze transferperiode. Er zijn al veel namen voorbij gekomen. Persoonlijk vind ik de aankoop van Donny nogal verrassend. Lijkt mij vooral geschikt achter de spitsen...precies waar Bruno Fernandes het zo goed doet. Dus is het een breedte aankoop of een voorbode dat een speler als Pogba toch vertrekt. In ieder geval lijkt dit er voor te zorgen dat Lingard en Perreira gaan vertrekken. En dat juich ik alleen maar toe. Hopelijk komt er nog een spits bij en achterin kunnen we altijd nog wat gebruiken ;-).

Donny van de Beek

WE GAAN weer naar wembley!!!

Dankzij een zeer moeizame zege op Sheffield United heeft Man Utd zich gekwalificeerd voor de halve finale van de FA Cup. Tegenstander in de halve finale is Chelsea. De andere halve finale gaat tussen Arsenal en City. De wedstrijd wordt waarschijnlijk op 18 juni gespeeld.

De premier league gaat weer beginnen!

De kogel is door de kerk. De Premier League gaat het seizoen uitspelen. Voor United betekent dit een hervatting met een uitwedstrijd tegen de Spurs. Meteen een pittige wedstrijd dus. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 19 juni om 20.15 uur. Hopelijk lukt het Man Utd om gelijk te starten met drie punten in de jacht op plek in de top 4 die recht geeft op Chamions League voetbal volgend jaar.

Corona premier league suspended

einde seizoen??

De corona crisis houdt momenteel de hele wereld in zijn greep. Een van de vragen is of er dit seizoen überhaupt nog gevoetbald gaat worden. Persoonlijk denk ik van niet. En als het al gebeurd, dan zal dit zonder publiek zijn. Een wedstrijd zonder publiek vind ik zelf altijd verschrikkelijk om te kijken, maar na 3 weken thuiszitten kijk ik wel uit naar een potje voetbal.

Corona premier league suspended

mijn eerste manchester derby

Zondag 8 maart was het eindelijk zover: mijn eerste Manchester derby! Ondanks dat we geen geweldig seizoen hebben tot nu toe smaakten de pints na deze 2-0 overwinning op de blues natuurlijk extra goed!

United - City 2-0