Manchester - cathedraal
Manchester - Printworks
Manchester - Nationaal Football museum
Manchester - The working bee

manchester is my heaven

Je ziet de quote "Manchester is my heaven" in het stadion hangen. Dit slaat echter niet alleen op United, maar ook op de stad Manchester. Je vindt in Manchester naast voetbal, cultuur, muziek, musea en een bruisend uitgaansleven.

Op deze pagina probeer ik je een aantal things to do in Manchester te laten zien. Mocht je de stad zelf ooit een keer bezoeken, doe er dan je voordeel mee!

plan je trip

Manchester - Eten & Drinken

Eten & drinken

Je vindt in het centrum van Manchester heel veel verschillende horeca. Ik heb een aantal van mijn favoriete gelegenheden voor je op een rij gezet.

Shoppen in Manchester

shoppen

In Manchester vind je verschillende shopping malls. In het centrum liggen ook alle grote winkelketens zoals je die verwacht bij een stad van deze omvang.

Slapen in Manchester

slapen

Er zijn voldoende hotels in Manchester. Je moet voor jezelf alleen bepalen of je een hotel neemt bij het stadion of in het centrum van de stad.

de stad manchester

Manchester is een grote stad in het noordwesten van Engeland, bekend om haar rijke industriële erfgoed en culturele diversiteit.

Het industriële verleden van Manchester is goed zichtbaar in het landschap van de stad, met oude fabrieken en magazijnen die nu zijn omgevormd tot trendy lofts, kantoren, en kunstgalerijen. In de 19e eeuw, ten tijde van de industriële revolutie, groeide Manchester snel uit tot de wereldleider in textielproductie, wat haar de bijnaam 'Cottonopolis' opleverde.

Het is ook een stad met een sterke culturele scene. Manchester heeft talrijke kunstgalerijen, theaters, en live muzieklocaties, en is de geboorteplaats van veel bekende muzikale acts, waaronder The Smiths, Oasis, en Joy Division. Het heeft een levendige muziekscene die alles omvat, van klassiek tot rock tot electronica.

De stad heeft ook een indrukwekkende reeks van onderwijsinstellingen, waaronder de Universiteit van Manchester, die is opgericht in 1824 en nu tot de topuniversiteiten van het land behoort. 

 Tenslotte is de stad bekend om haar diversiteit, met een grote verscheidenheid aan culturen en gemeenschappen die bijdragen aan het unieke karakter van Manchester. De stad heeft een grote gemeenschap van immigranten uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en andere delen van Europa, en deze multiculturele invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de culinaire en culturele scene van de stad.